Workshop Talenten & Ouders; Gastspreker Kira Toussaint

Duale carrière uitdagingen voor talenten en de ouders

Tijdens de Nationale Sportweek vindt op woensdagavond 20 september de workshop voor talenten en ouders plaats. Ingegaan wordt op de relatie tussen de talenten en hun ouders, het gezin. Gastspreker is zwemster Kira Toussaint.

De workshop bestaat uit twee delen. Als eerste zal talentbegeleider Frouwke van Leeuwen in gaan op de voorwaarden die samenhangen met het toekennen van verlof en de wet en regelgeving met betrekking tot de leerplichtambtenaar. Als tweede staat de duale carrière uitdagingen voor zowel talentvolle kinderen als hun ouders centraal.

Duale carrière uitdagingen; in gesprek met Kira Toussaint
Tijdens de workshop staat de duale carrière uitdagingen voor zowel talentvolle kinderen als hun ouders centraal. Het is niet altijd eenvoudig om de balans te vinden tussen het ondersteunen van je kinderen in hun talenten en tegelijkertijd de balans te vinden in dat wat nodig is om optimaal te presteren op school en de impact die de nodige inspanningen kan hebben op je gezin. Als gastspreker is Kira Toussaint aanwezig, zij zal vragen van ouders en talenten beantwoorden. Kira zwom als kind bij zwemvereniging De Futen in zwembad De Meerkamp en groeide uit tot rugslag specialist. Tijdens het laatste EK in 2022 behaalde ze brons op de 100 meter rugslag en behaalde ze een gouden medaille op de 4×100 meter wisselslag estafette gemengd.

‘Mijn kind is topsporter…! Dus ik ook? Hoe krijg je inzicht in je kind, in jezelf?”
Bewustwording van de rol die je als ouder speelt in de relatie tot je kind is van groot belang. Zelfreflectie staat hierbij centraal. Door inzicht te krijgen in je eigen denkpatronen en gedrag, kun je een positieve invloed uitoefenen op de ontwikkeling van je kind en jezelf. Tijdens de workshop gaan we in op deze bewustwording. Daarnaast behandelen we de vraag: “Hoe combineer je school en sport, en hoe deel je vrije tijd in?” Deze uitdagingen kunnen vaak complex zijn, en we willen jullie voorzien van concrete strategieën en handvatten om effectief om te gaan met de hectiek van school, sport en vrije tijd.

Doel van de avond en insturen vraag
Het doel van de avond is om jullie te voorzien van praktische tips en adviezen. Deze zullen je helpen om met meer vertrouwen en effectiviteit je kind te ondersteunen bij hun talenten en doelen, terwijl je tegelijkertijd je eigen persoonlijke en professionele ontwikkeling blijft bevorderen. Stuur daarom je vraag (meerdere mag ook) voor Kira Toussaint in via het aanmeldformulier, zodat je antwoord krijgt op jouw specifieke vraag. De sprekers delen praktische inzichten over het vinden van een evenwicht tussen deze verschillende aspecten van het leven van jou en je kind.

Workshop Talenten & Ouders, onder leiding van Heleen van Ketwich Verschuur, directeur AmstelveenSport
Gastspreker: zwemster Kira Toussaint
Aanwezig: Sven Vismans, Nederlands Kampioen beachvolleybal en Frouwke van Leeuwen, moeder van top hockeyer en prof voetballende zoon.
Datum: Woensdag 20 september
Tijd: 19:00 – 21:00 uur
Locatie: NTC De Kegel, Bovenkerkerweg 81, Amstelveen

Aanmelden kan tot en met vrijdag 8 september via het aanmeldformulier.

Kira Toussaint zwemt wereldrecord rugslag in 2020:

Datum

sep 20 2023
Verlopen!

Tijd

19:00 - 21:00
QR code