Denksportdag 2023

Denksportdag

Zaterdag 16 september

Start van de Nationale Sportweek Amstelveen Op zaterdag 16 september ging de Nationale Sportweek in Amstelveen officieel van start. Dit gebeurde doormiddel van de Denksportdag dat plaatsvond op het plein in het Oude Dorp. Het was een heerlijke dag waarbij de zon volop scheen.

Om 11 uur waren alle denksporten en –spellen opgezet en kon het feest beginnen. Pegasus had tien schaakborden opgezet waar mensen tegen elkaar konden schaken. Mensen die wilde leren schaken konden leren schaken bij de kraam. Hier werden de basisprincipes uitgelegd. Ook werden er schaakboeken verkocht, voor zowel beginners als gevorderde.

Om 12 uur werd de Denksportdag officieel geopend door Wethouder Sport Herbert Raat. Midden op het plein lag een groot schaakspel. Herbert Raat deed de openingsset namens het witte team. Deze vormde hij samen met Philippe Krylov. Zwart werd vertegenwoordigd door Daniel van Cleef. Er werd tijdens deze partij goed en snel geschaakt.

Verenigingen

Ook de Bridgeclub Brivea was aanwezig om mensen te leren bridgen. Met gevorderde en beginners door elkaar aan de bridgetafel werd het bridgen spelenderwijs geleerd.
Als je aan denkspelletjes denkt, dan is vechtsportvereniging Atilim misschien niet de eerste die in je op komt. Maar tijdens hun kampen maken ze veel gebruik van de denkspelletjes. Veel van deze spelletjes zijn nog onbekend bij het grote publiek.


Toch liep het al gauw storm bij de tafels waarop Atilim hun spelletjes hadden uitgestald. Met aanwijzingen van de mannen van Atilim was iedereen driftig met of tegen elkaar aan het puzzelen.

Daarnaast stonden over het hele plein verschillende schilderezels verdeeld. Hierop kon iedereen verschillende denkspelletjes doen zoals Sudoku, doolhof, kamertje verhuur enz.

We kijken terug op een zeer geslaagde Denksportdag. En bedanken:

voor de fijne samenwerking