Amstelveen On Wheels 2023

Amstelveen On Wheels 2023

Zondag 24 september

Tijdens de slotdag van de Nationale Sportweek werd het Stadsplein omgetoverd tot één groot feest met alles wat wielen heeft en rolt tijdens Amstelveen On Wheels. Zondag 24 september was een zonovergoten dag, een heerlijke dag om buiten te zijn en mee te doen met de diverse activiteiten op het Stadsplein.

Samen met de deelnemers aan de Dikke Banden Race gingen wethouder Sport Herbert Raat, gemeentesecretaris Bert Winthorst, paralympisch kampioen wielrennen Daniel Abraham en wereldkampioen BMX Sietse van Berkel de baan op en gaven zo het startschot voor Amstelveen On Wheels.

Na een parcours verkenning met het drietal en alle kinderen tussen de 2 en 4 jaar begon de eerste wedstrijd voor alle twee jarige. Daarna zijn er nog negen Dikke Banden Races geweest. De wedstrijden werden voorzien van commentaar door commentator Matthijs. Alle kinderen hebben een mooi shirt en medaille gekregen.

Gedurende de dag heeft Sietse van Berkel meerdere shows gegeven waarbij iedereen getrakteerd werd op een super leuke show waarbij hij veel trucs uithaalde.  

Daarnaast hebben Fietsmaatjes en Doortrappen nog drie fietsroutes georganiseerd waarbij er mensen mee konden op de duofietsen.

De dag werd afgesloten met de duofietsen en de rolstoelen op het Dikke Banden Race Parcours waardoor alles weer samen kwam.

Kortom, Amstelveen On Wheels was een geslaagde dag. 
Hiervoor willen wij onze partners bedanken :