Amstelveen On Wheels

Zondag 24 september
Amstelveen on Wheels op het Stadsplein
Slotdag van de NOC*NSF Nationale Sportweek in Amstelveen. Alles wat rolt komt samen op het Stadsplein. Van loopfiets tot duofiets, rolstoel tot stuntstep. Alles is welkom. Onder andere: Dikke banden race, NK Slow Biking, BMX & Stuntstep parcours, Demo’s en workshops!

Tijdens Amstelveen On Wheels komt echt alles wat rolt bij elkaar, van loopfiets tot rolstoel. Voor jong en oud zijn er veel leuke activiteiten om een mee te doen en demo’s om naar te komen kijken. Een leuke sportieve dag voor de hele familie op het Stadplein in Amstelveen.

Tijdens Amstelveen On Wheels is er enorm veel te doen
Het Stadplein wordt ingedeeld in vier area’s. Op elke van deze gebieden is gedurende de dag van alles te doen. Zo is er een Dikke Banden Race Area, een Cycle Fun area, een BMX Area en een Rolstoel Area. Om 10:30 uur is de grote opening die plaats vindt in de Dikke Banden Race Area met paralympisch wielrenkampioen Daniel Abraham.


Dikke Banden Race Area
In de Dikke Banden Race Area kun je uiteraard meedoen aan de Dikke Banden Race. Dikke banden zijn alle loopfietsjes, stepjes en fietsen met banden die dikker zijn dan dunne wielrenfietsbanden, kortom eigenlijk alles waar je dagelijks mee op pad bent. De race bestaat uit een parcours van 400 meter die je zo snel mogelijk moet afleggen. Het parcours is afgezet met hekken, afzetlint, reclamebanners en beachflags. Bij de start & finish staat een jurybooth met speaker die versterkt wedstrijdverslag doet van de Dikke Banden Races. Rond het parcours zijn verkeersregelaars en juichend publiek en fans. We proberen met de middelen die we hebben het gevoel te geven van een “echte” koers.

Alle deelnemers krijgen een rugnummer, t-shirt en medaille. Deelname is gratis. Een helm is verplicht. Er zijn helmpjes en enkele fietsen (reserveer op tijd) te leen.

Om 10:30 uur vindt de opening hier plaats door niemand minder dan paralympisch kampioen wielrennen Daniel Abraham. Afgelopen zomer behaalde hij 2x goud tijdens het para-WK op het onderdeel tijdrijden.

Programma Dikke Banden Race Area

10:30 Parcoursverkenning met paralympische kampioen Daniel Abraham
11:00 Startschot door Daniel Abraham
11.00 Loopfietsrace (2 – 4 jaar)
11.30 Steprace (3-5 jaar)
12.30 Dikke Banden Race (< 7 jaar)
13.00 Steprace (6 – 8 jaar)
13.30 Dikke Banden Race (7 – 8 jaar)
14.30 Dikke Banden Race (9-10 jaar)
14.45 Dikke Banden Race (11-12 jaar)
15.00 Cooling Down

Voor de dikke banden race neem je je eigen, loopfiets, step, stadsfiets, mountainbike of crossfiets mee. Inschrijven kan vooraf via Dikke Banden Race Amstelveen. Op de dag zelf kun je je ook nog aanmelden om mee te doen, dit alleen als er nog plaats is.


Cycle Fun Area
In de Cyle Fun Area kun je verschillende Funbikes uitproberen. Funbikes zijn heel grote fietsen of juist extra kleine fietsjes met extreem grote of juist piepkleine banden. Hou jij je balans?

Dit jaar wordt voor de zevende keer het Open NK Slowbiking georganiseerd. De voorrondes vinden op het Stadsplein plaats tijdens Amstelveen On Wheels. Bij Slowbiking leg je op een speciale fiets een parcours van 11 meter af waar je probeert zo lang mogelijk over te doen. Ga de uitdaging aan. Aanmelden is niet nodig. Kom langs en doe mee.

Programma

10:00 – 16:00 Fun bikes
10:00 – 16:00 Voorrondes Open NK Slowbiking


BMX Area
In de BMX Area worden er BMX-workshops gegeven door BMX’ers die behoren tot de mondiale wereldtop! Je kunt je uitleven op een obstakel parcours dat speciaal geplaatst wordt. Daarnaast zal voormalig wereldkampioen en meervoudig Nederlands kampioen Sietse van Berkel twee BMX-show geven. Zorg dat je erbij bent!

Programma

10:00 – 16:00 BMX-workshops
12:00 BMX show Sietse van Berkel
14:00 BMX show Sietse van Berkel


Rolstoel Area
Tijdens Amstelveen On Wheels kunnen rolstoelen natuurlijk niet ontbreken. In de ochtend kun je meedoen met de rolstoeldansers, daarnaast zullen zij ook verschillende demo’s geven. ’s middags je tegen elkaar strijden bij het rolstoelparcours.

Programma

10:00 – 13:00 Rolstoeldansen
13:00 – 16:00 Rolstoelparcours

 


Dit fantastische evenement organiseren we samen met onze partners

 

Datum

sep 24 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 16:00

Locatie

Stadshart Amstelveen
Stadsplein, Amstelveen
QR code