Programma Nationale Sportweek Amstelveen

Sport geeft je een boost! Tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek 2023 kun je gratis meedoen met tal van sport en beweegactiviteiten. Ontdek wat sport met jou doet, ontmoet nieuwe mensen, maak kennis met sportaanbod en/of wordt lid van de sportclub die bij jou past! Je bepaalt zelf aan welke activiteiten je mee wilt doen en hoe vaak. De NOC*NSF Nationale Sportweek is van vrijdag 15 september t/m zondag 24 september 2023.
Vrijdag 15 september
10@10 Challenge
In 10 minuten ontdekken de leerlingen van Amstelveense basisscholen 10 verschillende sporten. Dit met behulp van een video van Team-NL sporters.
Zaterdag 16 september
Denksportdag in het Oude Dorp
Maak kennis met de diverse denksport, speel een partij tegen leden van verenigingen of doe mee met één van de vele denkspelletjes. Een leuke en leerzame dag voor iedereen van alle leeftijden.
Zondag 17 september
Poeldag op en om De Poel
Een (Water)Sport Expierence en Kids Festival in één. Ontdek de leukste (water)sporten op en om de Poel. Kleintjes kunnen zich uitleven op het Kids Festival: luchtkussens, buitenspelen / beweegbus, schminken & tattoes, balonnenclown
Verplaatst naar Maandag 6 november
Verenigingscafé
Derde editie van het verenigingscafé.
Woensdag 20 september
Workshop Talenten & Ouders
Onderwerp: duale carrière uitdagingen voor talenten en de ouders. In gesprek met top zwemster Kira Toussaint
Vrijdag 22 september
Opening SNJF sportzaal
Officiële opening van de nieuwe judo zaal aan de Schaepmanlaan 7 van de Special Needs Judo Foundation. Realisatie van de nieuwe ruimte is in samenwerking met het Lokaal Sportakkoord.
Maandag 18 & woensdag 20 september
Kick-off Mulitsportlessen
In deze lessen maken kinderen spelenderwijs kennis met veel verschillende vormen van sport en bewegen en kunnen ze zo ontdekken wat bij ze past.
Vrijdag 15 tot en met zondag 24 september
Amstelveense sportverenigingen openen hun deuren
Maak kennis met het diverse sportaanbod in Amstelveen. Doe mee en ontdek welke sport jou een boost geeft.
Zondag 24 september
Amstelveen on Wheels op het Stadsplein
Slotdag van de NOC*NSF Nationale Sportweek Alles wat rolt komt samen op het Stadsplein. Van loopfiets tot duofiets, rolstoel tot stuntstep. Alles is welkom. Onder andere: Dikke banden race, NK Slow Biking, BMX & Stuntstep parcours, Demo’s en workshops!
Vrijdag 15 september 10@10 Challenge De 10@10 challenge vindt plaats op de Amstelveense basisscholen. In 10 minuten ontdekken de leerlingen 10 verschillende sporten. Dit met behulp van een video van Team NL sporters. Zaterdag 16 september Denksportdag in het Oude Dorp Samen met de Amstelveense verenigingen organiseren we een grote denksportdag in het oude dorp. Alle bezoekers aan het oude dorp kunnen kennis maken met de diverse denksporten en een partij spelen tegen leden van de verenigingen. Zondag 17 september Poeldag (Water)sportdag op en om de Poel. De gelegenheid voor watersportverenigingen om hun sport te promoten op en aan het water, maar ook voor andere verenigingen via een Sport Experience en Kids Festival op het grasveld. Maandag 18 september Verenigingscafé Derde editie van het verenigingscafé met onder andere: JOGG, Aangepast Sporten, Lokaal Sportakkoord en het Sportgala. Start MultiSport lessen De Multisport les is een sport- en beweegles op diverse locaties waaronder De Beweegbox waar kinderen hun motorische vaardigheden kunnen verbeteren. Start Scholenclinics Start van het eerste blok van de scholenclinics. Amstelveense Sportverenigingen verzorgen clinics op basisscholen in Amstelveen. Woensdag 20 september Workshop Talenten & Ouders Workshop onder leiding van talentbegeleider Frouwke van Leeuwen met als gastsprekers Kira Toussaint en Jolanda de Rover. Onderwerp: duale carrière uitdagingen voor talenten en de ouders van. Vrijdag 22 september Opening SNJF sportzaal De officiële opening van de nieuwe judo zaal aan de Schaepmanlaan 7 van de Special Needs Judo Foundation. Realisatie van de nieuwe ruimte is in samenwerking met het Lokaal Sportakkoord. Zondag 24 september Amstelveen on Wheels Slotdag van de NOC*NSF Nationale Sportweek Alles wat rolt komt samen op het Stadsplein. Van loopfiets tot duofiets, rolstoel tot stuntstep. Alles is welkom. Onder andere: Dikke banden race, NK Slow Biking, BMX & Stuntstep parcours, Demo’s en workshops!